Naš Klub oformio je još jedan esports tim!

Naš Klub uz FIFA tim postao je bogatiji za još jedan, uspješno smo oformili tim za League of legends, koji će svoj prvi nastup uskoro imati na velikom Esports Balkan League turniru (poznatiji pod kraticom EBL). Tim će igrati u sastavu: Petar Čaleta (kapetan i na poziciji ADC- attack, damage, carry), Nikola „Nedara“ Nedić iz Srbije (koji će igrati support), Milan „Feit“ Cvetićanin iz Srbije (middle lane), Filip „Fiko“ Jovanović iz Crne Gore (igrat će kao jungler) i Domagoj Boras (na top laneu). Domagoj je rođeni Osječanin i iza sebe veće ima par uspjeha.

Hrabri početak

Kapetan Petar Čaleta otkrio nam je kada i kako je došlo do formiranja tima i je li ovo nekima nastavak karijere ili hrabri početak.

Početkom 2021 godine formirala se ideja od par prvobitnih osnivača tima u suradnji s ponudom i ciljem od strane NK Osijeka, da se iskuša sreća u regionalnom esportu. Nekima je to bio povratak na scenu, a velikoj većini prva prava prilika da se iskažu i krenu probijati u zasićenom i nemilosrdnom okruženju. Većina početnih igrača se promijenila, u interesu pronalaska idealnih kandidata koji zadovoljavaju sve parametre potrebne za uspjeh. Kroz mjesece vježbanja i sudjelovanja u par regionalnih liga (A1 Adria league, Reroot gaming league, itd.) i turnira bilo je jasno da to neće zadovoljiti naše aspiracije.

Otkrio nam je i koliku su potporu dobili te koja su im iščekivanja za iduću sezonu EBL-a.

Ulazak u EBL je bio naš sljedeći logičan korak, što smo i ostvarili. Očekivanja za EBL su nam velika i moral je visok, a to je sve podržano sa strane: svakodnevnog truda , osobne motivacije svih igrača i supporting staff-a, profesionalnog mentaliteta i složne prirode svih uključenih. Znamo da je put ispred nas zahtjevan i ne očekujemo se olako prošetati kroz ligu. Maknuvši sva očekivanja i mišljenja sa strane s iščekivanjem čekamo početak EBL-a i želimo u svrhu kompetitvnog i sportskog duha sreću svim ostalim sudionicima EBL-a. 

🎓 - Tekst napisali studenti Akademije za umjetnost i kulturu u sklopu stručne prakse u nogometnom klubu Osijek.