Osijek II je doživio prvi poraz ove sezone i to na gostovanju kod Dubrave Tim kable koja je slavila s 3:0.

Dubrava Tim kabel je u 5. kolu Druge hrvatske lige nanijela prvi poraz Osijeku II. Rezultatski je to bilo uvjerljivih 3:0, pa se može zaključiti da je to bilo i najslabije izdanje Bijelo-plavih od početka sezone. To se posebno odnosi na prvi dio utakmice u kojem je domaćin stekao dva gola prednosti.

Prvo poluvrijeme smo bili dosta anemični, bez energije koja nas je dosad krasila. Djelovali smo prilično ispuhano i odmah smo kažnjeni. Prvi gol je na neki način bio tragikomičan jer smo ga primili iz čistog našeg posjeda i vezanih pogrešaka, a neposredno prije odlaska na odmor je došlo i do kaznenog udarca iz kojega je Dubrava povećala vodstvo. Nikako pritom nisam mogao biti zadovoljan igrom i ritmom naše momčadi.

Bolji u nastavku, ali bez gola

Pokušali su Osječani nešto promijeniti u nastavku, ali svoje prilike nisu iskoristili, dok je domaćin zabio i treći pogodak.

Drugo poluvrijeme smo dobro otvorili, Mihael Kuprešak je imao situaciju jedan na jedan s njihovim vratarom, Cvijanović je također imao lijepu šansu, a Branšteter je kasnije pogodio vratnicu. Dakle, nismo uspjeli zabiti gol u preuzetoj inicijativi, da bismo u tranziciji dobili treći pogodak i moramo čestitati suparniku na zasluženoj pobjedi. Dosta toga lošega nam se poklopilo na ovom gostovanju, a i činjenica je da je teško držati stalno isti fokus i energiju. Nikako ne bi bilo dobro da nam se ovakva anemičnost negdje ponovi. Nije problem u porazu, ali će nam gard morati biti puno bolji. Ne sumnjam da ćemo u nedjelju protiv Croatije biti i razigraniji i rezultatski uspješniji.