Momčad Osijeka II doživjela je poraz kao domaćin u Bijelom Brdu protiv iskusne momčadi Croatije iz Zmijavaca (1:2).

Drugi uzastopni poraz doživjeli su nogometaši Osijeka II u drugoligaškom natjecanju. Osječani su silom prilika bili domaćini u Bijelom Brdu gdje su na hibridnom travnjaku ugostili iskusnu momčad Croatije iz Zmijavaca koja je slavila s 2:1. Oba pogotka Zmijavčani su postigli iz kaznenih udaraca, na koje nismo imali primjedbi, a siguran egzekutor s bijele točke bio je Mrkonjić koji je prethodno propustio realizirati dvije idealne prigode za goste. Odluka o pobjedniku pala je u 85. minuti kada je Cvijanović napravio prekršaj pred vratima Krijana u situaciji koju su naši mladići mogli i puno bolje riješiti, izbacivanjem lopte iz svoga šesnaesterca…

Izjednačenje iz jako lijepe akcije

U prvom poluvremenu Osijek II je bio nekako povezaniji u svojim akcijama, iako je protivnik prvi došao u vodstvo nakon „penala“ uslijed Stranputova nenamjernog, ali ipak neupitnog igranja rukom. Nismo dugo čekali na izjednačenje u najljepšoj akciji utakmice. Cvijanović je probio lijevu stranu, njegovu je akciju nastavio Bukvić koji je asistirao Omeroviću da bi ovaj mudro propustio loptu za Mikolčića. Naš je 17-godišnji veznjak neobranjivo s 14 metara naciljao lijevi gornji kut za 1:1. U drugom dijelu je Croatia ipak bolje kontrolirala situaciju na terenu, bila je opasnija, a sigurno je do izražaja došlo i iskustvo njihovih igrača, u odnosu na osječku mladost.

Mislim da bi podjela bodova ipak bila realniji ishod. Bili smo bolji u prvom dijelu susreta, doduše oni su u nastavku stvorili ipak više prilika, a mi smo tada ipak malo popustili. Šteta što smo ostali bez ijednog boda, nastojat ćemo to popraviti već iduće nedjelje u Opatiji, rekao je Šimun Mikolčić.