Trener osječke B momčadi može biti zadovoljan većinom prezentacija u drugoligaškom natjecanju.

Završio je prvi dio sezone za nogometaše Osijeka II. Plasman našoj B momčadi nije primaran, no pristuno je opće zadovoljstvo onim što su dečki pokazali protekle jeseni. Završili su na osmom mjestu s 20 osvojenih bodova, s pet pobjeda, isto toliko remija i poraza.

Zadovoljan sam iz više razloga. Najvažniji kojega stalno spominjem je razvoj mladih igrača. Mislim da se isprofilirala skupina onih najperpsektivnijih i da su imali zadovoljavajuću minutažu. Netko je to iskoristio malo više, netko manje, ali su se generalno predstavili u pozitivnom izdanju. Segment koji je također bitan je plasman jer predstavljamo Klub bez obzira na kojoj razini. I on je zadovoljavajući i daje nam stabilnost uoči nastavka natjecanja, istaknuo je trener Tomislav Radotić.

Samo pet puta igrali na svom terenu

Rijetko kada su Bijelo-plavi ostavili loš dojam na terenu, bez obzira na krajnji ishod svakog susreta. Borba je uvijek bila prisutna, a oscilacije u igri su sasvim normalne za tako mlade igrače.

Jedina utakmica u cijeloj polusezoni u kojoj nisam mogao biti zadovoljan je poraz od Dubrave 3:0 u Zagrebu. Tada smo jedini puta dobili više od dva gola. Za koju god smo se utakmicu pripremali postavili smo se hrabro i kompaktno. Kada se analiziraju naši nastupi, to se lako može vidjeti. Naravno da ima protivnika koji su kvalitetom i iskustvom iznad nas, no i protiv takvih smo se nadigravali. Statistički smo zabilježili pet poraza u 15 utakmica, a samo pet puta igrali u Gradskom vrtu jer smo u dva navrata domaćini morali biti u Bijelom Brdu. Imamo jednu kompaktnu grupu kvalitetnih i radnih pojedinaca, napravljena je dobra selekcija u svakom smislu. Također, komunikacija našeg stožera s Nenadom Bjelicom i suradnicima je jako dobra, imamo podršku i mir u kojem možemo nemetano raditi. Za nas mlade trenere u B momčadi to je vrlo bitno i poticajno.

Odlična suradnja na svim razinama

Nije lako probiti se do najbolje momčadi našeg prvoligaša, to je Radotić dodatno pojasnio:

Ljudi moraju biti svjesni da se Osijek bori za prvaka Hrvatske, nije isto davati mladom igraču šansu u borbi za naslov kao u nekim drugim sredinama. Nama primarno treba rezultat, želimo postati trofejni klub, ali ne znači da se ne vodi računa o mladima. Pokazuju to i ugovori svima koji su pokazali potencijal. Na njima je i dalje da se dokazuju i profiliraju. Istaknuo bih i dobru suradnju sa šefom Škole nogometa Danijelom Jumićem te zahvaliti svima koji su nam na bilo koji način bili i ostali na dispoziciji i pomoći. Recimo, treniramo na Metalcu gdje osjećamo gostoprimstvo. Hvala mojim najbližim suradnicima: Hrvoju Kurtoviću, Dini Siberu, Filipu Šušnjari i tehniku Mariju Novaku, fizioterapeutima Nikoli Grgiću i Dini Česiru, ekonomu Zlatku Tomasu, kao i starijem kolegi Zdenku Glumcu.

Što se tiče same Lige i kvalitete drugoligaškog natjecanja, Radotić je potencirao prilično veliku izjednačenost:

Svaka momčad ima određeni broj kvalitetnih pojedinaca koji su u stanju rješavati utakmice. Sve je, inače, vrlo izjednačeno, vidi se to i bodovno, male su to razlike. S dvije vezane pobjede ideš gore i obrnuto. Neki tereni su takvi da treba zaista uložiti maksimum, nije lako pobjeđivati. Neki nas doživljavaju na način da nemamo ni imperativa ni rezultatskih ambicija, međutim, predstavljamo NK Osijek i u svakoj utakmici želimo pobijediti. Imamo obvezu i odgovornost u tom smislu. Ipak mi donosimo određenu kvalitetu kao i Dinamo II, ulažemo dosta u sebe. Nevažno u kojem stupnju natjecanja ćemo igrati sljedeće sezone.

Značajno osobno iskustvo

I za našeg trenera ovo je značajno iskustvo, posebno jer uživa maksimalno povjerenje svih u Klubu.

Lijepo je i odgovorno dobiti priliku na važnoj poziciji. Učim i razvijam se u svim segmentima, što tražim i od svojih igrača. Zahvalan sam na potpori koju uživam od strane struke, ali i prijatelja i kolega. Pronašao sam se u ovom poslu, volim ono što radim i pokušavam biti što bolji i uspješniji.