Riječ je o zanimljivim igračima kod kojih ćemo pokušati poboljšati kvalitetu kako bi na ljeto bili spremni napraviti idući korak, kaže Danijel Jumić, voditelj klupske škole nogometa.

David Legović, Bruno Unušić, Ognjen Bakić i Ivan Ivić ove su zime postali novi igrači druge momčadi Bijelo-plavih i nove uzdanice darovitog trenera Tomislava Radotića čija je momčad već u jesenskom dijelu drugoligaške sezone pokazala zapaženi potencijal.

Naša vizija je da što više mladih igrača 2003. i 2004. godišta bude priključeno drugoj momčad i da im damo odgovarajući podražaj. Primjeri Branštetera i Barišića su pokazatelj kako želimo raditi, čim kod nekoga vidimo da može igrati na višoj razini radimo taj sljedeći korak. Tako ćemo raditi i u budućnosti, ali s naglaskom na razvoj igrača, istaknuo je Danijel Jumić koji je u kratkim crtama predstavio nove igrače u kadru druge momčadi.

Razviti potencijal

Riječ je o zanimljivim igračima kod kojih ćemo pokušati poboljšati kvalitetu kako bi na ljeto bili spremni napraviti idući korak kroz priključivanje prvoj momčadi ili posudbu u sredini u kojoj će se moći razvijati. Bakić je došao iz Olimpije gdje je debitirao za prvu momčad, mladi je reprezentativac Crne Gore i interesantan kao ofenzivni igrač jer ima puno prostora za napredak. S Unušićem smo ciljano popunili desni bok koji nam je bio upražnjen od početka priprema, a radi se o igraču koji se nogometno školovao u Hajduku i koji je brzo pokazao svoju kvalitetu. Legović je središnji branič koji je prošao školu Rijeke pa zadnje dvije sezone odradio u Istri 1961. Zanimljiv je i perspektivan, očekujemo da će se razviti, baš kao i Ivić

kojeg su naši skauti prepoznali još prije tri, četiri sezone, ali smo morali čekati da postane punoljetan kako bi došao kod nas razvijati svoj potencijal, istaknuo je Jumić.

Kvalitetno okruženje

David Legović je središnji branič rođen 2002. godine koji se nogometno školovao u Rijeci i Istri 1961, a ove sezone je već bio priključen prvoj momčadi kluba s Alda Drosine.

Došao sam u Osijek za željom da napredujem u seniorskom nogometu, da u kvalitetnom okruženju napravim iskorak. Primarno sam središnji branič, ali mogu igrati i kao zadnji vezni i nadam se da ću se pokazati.

Istog godišta je i Bruno Unušić, desni branič koji je seniorski nogomet već iskusio u drugoj momčadi Hajduka te Kustošiji.

Drago mi je što sam došao u Osijek, momčad me dobro prihvatila, prilagodio sam se brzo. Želja mi je da na visokoj razini odradim drugi dio sezone. Već imam iskustva igranja Druge lige, puno je zahtjevnije nego kada igraš u juniorima, ali vidio sam među suigračima da imamo kvalitete za napraviti dobre stvari.

Značajan iskorak

Ognjen Bakić je ofenzivni veznjak 2003. godišta koji je sa 16 godina prešao u ljubljansku Olimpiju odakle je sada preselio na Gradski vrt.

Presretan sam što sam došao u veliki hrvatski klub. Moja očekivanja su da odigramo što bolju sezonu za drugu momčad, a to će onda pomoći i da mi se ostvari želja da zaigram za prvu momčad.

Ivan Ivić je najmlađi među kvartetom novih Bijelo-plavih, a prema poziciji može igrati u veznom redu i na desnom krilu.

Iako sam mlađeg godišnja dečki su me dobro prihvatili. Želja mi je izboriti se za što veću minutažu kako bih dao što bolji doprinos momčadi. U Zrinjskom sam igrao u kadetima, za mene će ovo predstavljati značajan iskorak, ali vjerujem u svoje mogućnosti i da ću se nametnuti trenerima.