Osijek II je protiv Rudeša doživio treći uzastopni drugoligaški poraz (1:0), a u sljedećem kolu smo domaćini Kustošiji.

Jedna lošija reakcija vratara Barešića prilikom izlaska na ubačaj iz suparničkog kornera pokazala se odlučujućim trenutkom utakmice Rudeša i Osijeka II. Domaćin je golom Pavleka iz 38. minute pobijedio s 1:0 i s novim bodovima nastavio borbu s Varaždinom za ulazak u Prvu ligu. S druge strane, Osječani su upisali treći poraz uzastopce, što ih je opet spustilo u donji dio ljestvice.

Nije to bilo loše, držali smo se nekog svog plana kojeg smo imali prije utakmice, bili dosta čvrsti i stabilni, a gol smo nekako nesretno primili. Neke naše kontre i pokušaji ostali su neiskorišteni, a dodao bih kako nam je nedostajalo malo više hrabrosti i odlučnosti u igri prema naprijed. Pritom mislim i na bolja predviđanja u igri, osjećaja za gol kada se nađemo u obećavajućim situacijama. Najkraće rečeno, ostali smo nedorečeni iako generalno ne mogu biti nezadovoljan načinom kako smo se suprotstavili ponajboljoj momčadi Druge lige, ističe trener Tomislav Radotić.

Pobjeda se nameće kao imperativ

U sljedećem kolu Osijek II dočekuje Kustošiju i taj će susret biti odigran u ponedjeljak u Gradskom vrtu. Kako je rekao i šef stručnog stožera, pobjeda se sada već lagano nameće kao imperativ, bez obzira što ga Bijelo-plavi generalno nemaju u ovom natjecanju.

Za mene osobno je vrlo važno dobiti sljedeći dvoboj i vjerujem da ću to uspjeti prenijeti i na igrače. Slažem se da možemo govoriti o imperativu u ovom slučaju jer nakon tri poraza koje smo doživjeli u ogledima s favoriziranim protivnicima, trenutno i jačima od nas, sada je vrijeme da s Kustošijom prekinemo tu negativnu seriju i pobijedimo. Vjerujem u takav ishod.