Nogometaši Osijeka II nisu protiv Jaruna u Zagrebu uspjeli prekinuti seriju utakmica bez poraza.

S obzirom na rezultate u posljednjih pet prvenstvenih kola Druge lige, nije teško zaključiti da je finiš sezone nogometašima Osijeka II pokvario dosta dobrih stvari koje su prethodno napravili. Peti uzastopni poraz, rezultatski uvjerljiv (3:0), doživjeli su u gostima kod zagrebačkog Jaruna koji je puno odlučnije ušao u ovu utakmicu i na kraju opravdao visok plasman dok su Radotićevi učenici ponovili slabosti i pogreške iz nekih prethodnih izdanja.

A ne znam što bih u stvari rekao… Protivnik nam iz prva dva ozbiljnija udarca na vrata zabije dva gola i onda nam se sve poremeti, uvuče se nervoza i strah od nekog novog kiksa, a s tim u glavi je teško igrati, posebno protivnik iskusnijih momčadi. One su uz to i dovoljno kvalitetne da u takvim situacijama mirno završavaju posao na terenu. Činjenica je da već duže vrijeme ne uspijevamo pružiti ono što želimo, daleko je to od onoga iz jesenske polusezone, komentirao je kapetan Bijelo-plavih Miro Bakula.

„Moramo razmišljati pozitivno“

Kako se sezona bliži samome kraju, Osječani su ostali bez one energije koja ih je krasila većim dijelom prvenstva. Stoga se i zaredalo s porazima.

Mislio sam na početku da ćemo baš biti dobri i uspješni, a nije baš ispalo tako. Nismo na razini koju smo imali jesenas, a i čudna je ta neka psihoza kako se bliži kraj. Ipak je riječ o mladim igračima koji sigurno razmišljaju i o svome statusu kada sve završi jer je poznato da nećemo ostati među drugoligašima. Ipak, svi zajedno moramo misliti pozitivno, gledati kako da na oproštaju protiv BSK-a budemo bolji i uspješniji nego dosad. Vjerujem da će tako i biti.