Ivan i Nina stižu nam iz Istre 1961, a od ostalih promjena izdvajamo imenovanje Hrvoja Kurtovića za trenera B momčadi.

Voditelj naše Škole nogometa, Danijel Jumić ovih dana „slaže križaljku“ za novu sezonu. Kao što je poznato, B momčad NK Osijek od jeseni će nastupati u trećem stupnju natjecanja koje će službeno nositi naziv Druga hrvatska liga. Po dogovorenom odlasku Tomislava Radotića u Cibaliju, njegovu će dosadašnju ulogu preuzeti Hrvoje Kurtović koji mu je bio pomoćnik. Uz Kurtovića će na klupi biti Vedran Nikšić. Početak priprema zakazan je za 13. srpnja, a osim Bijelo-plavih u novom će ligaškom natjecanju sudjelovati: Sesvete, Croatia Zmijavci, Opatija, Zrinski Jurjevac, Grobničan, Jadran Poreč, Dugo Selo, Bjelovar, Belišće, Hrvace, Jadran Luka Ploče, Mladost Ždralovi, Zagorec, Marsonia i Međimurje.

Lajtman preuzima juniore

Nova lica u Gradskom vrtu su Ivan Lajtman i Nina Grebenar koji su nam stigli iz Istre 1961. Tamo je Lajtman vodio juniore i istu kategoriju preuzima u Osijeku. Jumić ga jako dobro poznaje iz vremena njihove suradnje u Puli, a bio mu je i pomoćnik u stručnom stožeru najbolje momčadi Zeleno-žutih. Grebenar dolazi kao kondicijska trenerica koja će također raditi s juniorima, ali i biti koordinatorica svih svojih kolega koji su u nižim uzrastima zaduženi za tjelesnu pripremu. Ante Bekavac od sada će trenirati kadete dok Matej Žitnjak ostaje i nadalje s pionirima. Te dvije mlađe kategorije koje nam igraju državno prvenstvo s pripremama će krenuti također 13. srpnja, a dva dana ranije okupiti će se juniori jer oni nešto ranije kreću u sezonu.

Puno igrača ide na posudbe

Što se tiče igračkih promjena, Luka Branšteter je ustupljen Slaven Belupu i već smo ga u dresu Koprivničana vidjeli u nedavnoj prijateljskoj utakmici s Osijekom. Nadalje, dogovoreno je da Bruno Unušić, Miro Bakula i Šimun Mikolčić idu na posudbu u Cibaliju, dok su Dario Pudić i Ivan Baković usmjereni prema BSK-u iz Bijelog Brda. Posuđen će biti i Uwem Alexander koji će igrati za Vukovar ’91 u čije će redove vrlo vjerojatno otići i još netko iz osječkih redova, moguće je već idućih dana. U Hrvatskom dragovoljcu ćemo pratiti nastupe Tina Kuprešaka, a još je upitno gdje će potvrdu svoga potencijala tražiti njegov nešto stariji prezimenjak Mihael te Mihajlo Baić. Igrači NK Osijek više nisu Mateo Karamatić (Olimpija Ljubljana), Marko Hanuljak (Posušje) i Domagoj Stranput (Zrinjski Mostar), a izvjesno je kako se u grad na Dravi neće vratiti ni Didier La Torre kojem je također istekao ugovor.