Mislim da će im ova godina biti zahtjevna i izuzetno zanimljiva za njihov razvoj, treba vidjeti kako će se snaći u seniorskom nogometu budući da je taj prijelaz iz juniora dosta specifičan, kaže Hrvoje Kurtović.

Druga momčad Osijeka utakmicom protiv Grobničana (Gradski vrt, subota 17.30) otvara natjecanje u Drugoj NL, trećem rangu natjecanja koje se ove sezone premijerno igra na razini cijele države. Hrvoje Kurtović, prošle sezone pomoćnik Tomislava Radotića, promoviran je u glavnog trenera druge momčadi koja bitno pomlađena ulazi u novu sezonu.

Dobro smo se pripremili, imali dosta zahtjevne suparnike u pripremnom razdoblju što nam je dobro došlo za razvoj mlade momčadi. Mislim da će im ova godina biti zahtjevna i izuzetno zanimljiva za njihov razvoj, treba vidjeti kako će se snaći u seniorskom nogometu budući da je taj prijelaz iz juniora dosta specifičan. Kadar je dosta izmijenjen, ostali smo na većem dijelu igrača 2004. godište uz nekoliko igrača iz prošle sezone koji su manje igrali. Ali dobro smo radili, optmističan sam jer mislim da imamo mladu i potentnu momčad, rekao je Kurtović.

Odgajati igrače i ljude

Već na startu mlade Osječane očekuje zahtjevan ispit protiv kvalitetne momčadi koja je na kraju prošle sezone igrala kvalifikacije za drugi rang natjecanja.

Grobničan je kvalitetna, s dobrim trenerom, nekoliko iskusnih igrača. Mi se u svim segmentima moramo predstaviti na najbolji način, od rezultata, igre i ponašanja. Ne samo da odgajamo igrače i nogometaše već i ljude. Nadam se da ćemo uspjeti dobiti pravu sliku o pojedincima i vidjeti je li netko od njih kvaliteta za nešto više. Na nama je da radimo, čeka nas sigurno zahtjevno vrijeme, ali zasukat ćemo rukave i baviti se igračima, poručio je Kurtović.

Pobijediti u što više utakmica

Antonijo Ivandić, kapetan druge momčadi Osijeka, optimističan je da unatoč mladosti Bijelo-plavi mogu igrati važnu ulogu u nadolazećoj sezoni.

Dobro se radilo na treninzima, mlada smo momčad u odnosu na prošlu sezonu pa je trebalo malo vremena da se uhodamo, ali u subotu kreće utrka za bodove. Prvenstvo otvaramo protiv Grobničana, ali mlada smo momčad, želimo pobijediti u što više utakmica i ako budemo pravi teško da će se netko naigrati pored nas. Liga nam je svima nepoznata, ali želja nam je biti u vrhu, poručio je Ivandić.

Za utakmicu protiv Grobničana bit će otvorena samo tribina Zapad. Vlasnici polugodišnjih ulaznica imaju slobodan ulaz, dok je za sve ostale cijena ulaznica 20 kuna (za djecu do 12 godina 10 kuna). Ticket point radit će od 16.30 sati.