Ključni trenuci utakmice dogodili su se u samoj završnici kada je Nail Omerović svojim drugim pogotkom skrojio preokret za pobjedu.

Druga momčad Osijeka pobjednički je otvorila natjecanje u Drugoj NK, momčad Hrvoja Kurtovića ostvarila je trijumf (3:1) protiv kvalitetne momčadi Grobničana i s tri boda zakoračila u sezonu.

Ključni trenuci utakmice dogodili su se u samoj završnici kada je Nail Omerović svojim drugim pogotkom skrojio preokret za pobjedu koju je u samoj završnici potvrdio Ivan Verhas.

U 11. minuti Vukelić i Pilčić su odigrali dobru akciju za Grobničan koju je Dražen Pilčić okončao preciznim udarcem sa 16 metara u sam kut Tina Sajka – 0:1.

Poništeno vodstvo gostiju

Okidač za preokret Bijelo-plavih bila je 32. minuta kada je gostujući branič Ivan Rupčić zaradio drugi žuti karton. Već u 40. minuti dobru akciju za Osijek II, kao uvod u izjednačujući pogodak, pripremili su Blažanović, Verhas i Polić koji na kraju nije bio precizan. Ipak, u 45. minuti Omerović je nakon solo akcije gađao i pogodio suprotni kut i efektno poravnao rezultat – 1:1.

Omerović i drugi put

Do drugog pogotka Bijelo-plavi su imali dobru priliku Blažanovića (48'), no budući da nije bio precizan činilo se da će bedem gostiju, koji su također imali nekoliko obećavajućih situacija, ostati neprobijen. Ipak, Nail Omerović još je jednom imao trenutak inspiracije i nakon sjajnog primanja lopte koju mu je poslao Mihael Jozić još je jednom efektno poentirao udarcem sa 16 metara u sam kut – 2:1.

Točku na “i“ pobjedi Bijelo-plavih stavio je Ivan Verhas u 93. minuti  koji je još jednom precizno pogodio nakon odličnog solo prodora Domagoja Bukvića – 3:1.