Bijelo-plavi su imali inicijativu većim dijelom utakmice, ali gosti su neumoljivo kažnjavali propuste u obrani.

Druga momčad Osijeka poražena je od Dugog Sela (0:2) u trećem kolu Druge nogometne lige u utakmici u kojoj rezultat ne oslikava događaje na travnjaku budući da su gosti kažnjavali slave reakcije domaće obrane. Stvorili su igrači Hrvoja Kurtovića pregršt prilika u oba poluvremena, najopasniji su bili Nail Omerović i Ognjen Bakić, pokušavali Kristian Fućak (izašao je u prvom dijelu zbog razbijene arkade) i Tin Polić, ali nisu pronalazili put kraj gostujućeg vratara Ivana Mandića.

Sve to nakon što su gosti poveli poslije udarca iz kuta za Osijek II. Sijevnula je brza kontra, Darojković i Kovačić su krenuli dva na jedan s Galušićem pa Sajko nije imao puno izgleda u sučeljavanju s ofenzivcem gostiju - 0:1.

U nastavku ista priča, s više inicijative Bijelo-plavih i (polu)kontrama Dugog Sela koje su sijale strah. Poput one i 52. minute kada je Slunjski prošao lijevom stranom, netko od gostujućih ofenzivaca u gužvi pogodio gredu, a Starčić s nekoliko metara odradio lakši dio posla i pogodio nebranjenu mrežu - 0:2.

Pritisnuli su tada Bijelo-plavi, Omerović je imao dvije odlične prilike (67’, 71’), glavom je pucao i Polić (80’), Ivandić (83’), ali nisu uspjeli vratiti rezultatsku neizvjesnost koja bi završnici utakmice dala dodatnu zanimljivost. Ovako su domaćini pritiskali, a gosti iz kontranapada vrebali svoje prilike za još poneki pogodak.

Za Bijelo-plave su nastupili: Sajko, Barišić, Bukvić, Bakić, Lišnić, Galušić (od 58’ Verhas), Janjić (od 78’ Blažanović), Omerović, Ivandić, Tankosić (od 78’ Vuica), Fućak (od 25’ Polić).