Trener Osijeka II ističe kako je vrlo mlada momčad brzo usvojila sve zahtjeve i igra sve bolje u SuperSport Drugoj HNL.

Sve bolje i uspješnije igraju nogometaši Osijeka II u SuperSport Drugoj HNL. U sedam kola osvojili su 10 bodova, a posljednje su dvije utakmice riješili u svoju korist uz čak sedam postignutih golova. Trenutno su sedmi od ukupno 16 klubova koji participiraju u (n)ovome natjecanju.

Imali smo dosta problema, pa i peha na planu realizacije jer se puno promašivalo. Znali smo baš nadigrati protivnike, stvoriti puno šansi, a da nam oni zabiju praktički iz jedina dva udarca prema našim vratima. Tipično je to za jednu mladu momčad, sastavljenu praktički od juniora jer dečki koji su 2004. godište još imaju pravo nastupa u juniorskoj konkurenciji. Imamo i još mlađih, ali mogu reći da su se svi brzo adaptirali na naš način rada, usvojili su sve zahtjeve i sada to dobro izgleda, ističe trener Osijeka II Hrvoje Kurtović.

Poboljšali realizaciju i vezali dvije pobjede

U prvim je nastupima bilo određenih problema, iako je sam start bio obilježen pobjedom. No, u nekim ogledima koji su potom uslijedili bodovi su izgubljeni iako se nije igralo loše.

Kada smo podignuli razinu realizacije sve odmah izgleda bolje i optimističnije. Prema broju stvorenih prilika smo na samome vrhu, a i to nešto govori. Možemo i znamo biti vrlo neugodni i opasni za protivnike s obzirom na naš sustav igre. Osim toga, postali smo prava klapa na čemu smo i inzistirali. Dakle, u globalu možemo i moramo biti zadovoljni. Liga je inače dosta izjednačena, također i nepredvidljiva s dosta neočekivanih rezultata. Susrećemo se s iskusnim suparnicima i to nam je u svakom slučaju korisno. Posebno me veseli što funkcioniramo kao pravi kolektiv, stoga pohvale idu i svim dečkima i članovima stručnog stožera.

U subotu domaćini lideru

Vrlo zanimljiv dvoboj očekuje nas predstojeće subote od 15 sati u Gradskom vrtu. U goste Osječanima stiže lider na ljestvici, Jadran iz Luke Ploče.

Oni imaju 19 osvojenih bodova od mogućih 21 što dovoljno govori o njihovoj kvaliteti. Primaju jako malo golova, kadar im je prilično širok i za nas će predstojeća utakmica svakako biti pravi izazov kojemu se baš veselimo. Nadam se i vjerujem da možemo do nove pobjede što bi nam dalo dodatni poticaj za nastavak prvenstva, zaključio je Kurtović.