Osijek II prvi je dio sezone među drugoligašima okončao s dva vrlo dobra nastupa koja su rezultirala i pobjedama.

Dosta lijep oproštaj, bili smo uvjereni da ove dvije utakmice na kraju možemo dobiti. Često govorimo u kontekstu naše mladosti i razvojnog procesa kako rezultat nije primaran, međutim, uvijek je svima, pa tako i nama lijepo pobjeđivati. Treba pokušati biti što bolje plasiran i uz primarnu zadaću razvoja igrača. Igrači i kroz to samopouzdanje postaju sve bolji, izjavio je Kurtović.

Specifičan prijelaz iz juniora u seniore

Navijače Osijeka prvenstveno zanima može li, i hoće li, netko od ovih mladića uskoro pokucati na vrata najboljeg sastava Bijelo-plavih, što je i osnovni cilj ovog klupskog projekta?

Teško je ponekad procijeniti realne mogućnosti svakog pojedinca. Sigurno da među ovim dečkima ima potencijala i kapaciteta za nešto više od Druge lige. No, često govorim koliko je specifičan taj prijelaz iz juniorskog u seniorski nogomet. Igrače smo dizali i spuštali iz juniorske momčadi, nismo ih imali sve na okupu baš stalno, pa je onda teško stvoriti jasniju sliku koliko zaista možemo. Ipak, činjenica da imamo i reprezentativaca u svojim redovima daje do znanja da talent svakako postoji.

Sustav prilagodili igračima

Bilo je dosta zanimljivih utakmica u prvom dijelu sezone, a Osječani su se redovito upuštali u nadigravanje sa svakim suparnikom, napadački i bez ikakvih kalkulacija.

Uvijek igramo za gol više iako osobno nisam trener koji bi preferirao baš izrazito napadačku igru. Iskreno, prije svega želja mi je da budemo čvrsti i odgovorni u obrani, iz čega onda proizlaze i druge dobre stvari na terenu. Sustav smo ipak prilagodili igračima koje imamo na raspolaganju i njihovim specifičnostima. U takvoj formaciji i protivnik ima dosta prostora da nas ugrozi, ali smo spremno preuzeli rizik. Bitno je istaknuti da smo napravili atmosferu zajedništva.

Igrači su se rotirali po pozicijama

Ono što je bilo primjetno do sada je činjenica da su se mnogi Kurtovićevi izabranici dosta dobro snalazili u više uloga koje su imali minule jeseni…

Nemamo baš puno igrača u kadru, tako da ni pozicije nismo posve precizno definirali. To je zapravo i dobro za njih jer se lakše i kompletnije razvijaju na način da se ovako rotiraju unutar momčadi. Svima to daje dodatnu mogućnost napredovanja.

I za kraj, koje će biti primarne zadaće i ciljevi u proljetnom nastavku sezone?

Svakako nam je najveća želja stvoriti ponekog igrača za prvu momčad. Mislim da imamo pojedinaca koji bi mogli odgovoriti takvim izazovima. Pred njima je, kao i pred nama trenerima, još jako puno rada, ali vjerujem da svi zajedno možemo ostvariti spomenuti cilj. Također, nadam se da ćemo na proljeće izgledati još bolje i zauzeti poneko mjesto iznad trenutne pozicije.