Na prvom se okupljanju pojavilo 19 igrača, a do starta drugoligaškog prvenstva bit će odigrano šest utakmica.

Pripreme za novu sezonu započeli su nogometaši Osijeka II. Okupili su se na terenu SRC Ante Gotovina na Bikari pod vodstvom trenera Hrvoja Kurtovića i njegovih suradnika u stručnom stožeru. Nazočno je bilo 19 igrača: Tin Sajko, Filip Marić, Mihael Jozić, Tin Polić, Boris Galušić, Ivan Verhas, Petar Tankosić, Niko Stanušić, Filip Lišnić, Leon Marković, Marin Prekodravac, Ivan Ivić, Josip Vuica, Josip Stokić, Roko Perković, Uwem Alexander, Antonijo Ivandić, Danijel Polanec i Jurica Barišić. Nedostajali su rekonvalescenti David Legović i Domagoj Jerbić. Kompletne pripreme Osječani će odraditi u svom gradu, sve do nastavka sezone u Drugoj ligi, 25. veljače.

Kadar će se u hodu kompletirati

Trener Kurtović za sada još nema kompletnu „križaljku“ kada je riječ o igračima na koje će moći računati, No, ima još vremena da se razriješe određene dvojbe.

U ovom trenutku ne možemo jasno reći s kojim ćemo kadrom ući u prvenstvo. Ohrabruje nas to da su pojedinci bili na pripremama s prvom momčadi i pokazali se u dobrom svjetlu, pa su neki među njima i ostali među prvotimcima. U hodu ćemo rješavati pitanje s kim ćemo krenuti u drugi dio sezone, vjerujem da će za koji dan to sve biti puno jasnije. Želimo u predstojećem razdoblju opet dati svoj maksimum, da bismo izgledali što bolje na terenu kada dođu utakmice za bodove. Rezultat je uvijek bitan, na taj način se igračima gradi samopouzdanje i sigurno želimo ostvariti što više pobjeda.

Osijek II će imati šest provjera tijekom ovih priprema. Prvo će se igrati međusobno, a potom su redom protivnici: Cibalia, Belišće, Puskas II, BSK i Borac (Kneževi Vinogradi).