Trener Osijeka II ne može računati na dosta igrača iz prvog dijela sezone, no sigurno neće biti nikakvog opuštanja.

U petak se za nogometaše Osijeka II nastavlja natjecanje u SuperSport Drugoj nogometnoj ligi. Zimska je stanka započela još krajem studenoga prošle godine, a pripreme su krenule sredinom siječnja i u međuvremenu su Bijelo-plavi odigrali četiri kontrolne utakmice, protiv Puskas Akademije, Cibalije, BSK-a i Borca iz Kneževih vinograda. Uskoro ćemo vidjeti kakve su mogućnosti i trenutna forma mladića koji su na raspolaganju treneru Hrvoju Kurtoviću i njegovim suradnicima.

Iza nas je šest tjedana pripremnog razdoblja, uz četiri provjere što je, smatram, dovoljno za ono što smo htjeli vidjeti i dobiti. Činjenica je da smo izgledali dosta bolje kada bi nam se iz prve momčadi spustili igrači koji su od ove zime priključeni najboljem sastavu. Dakako da znamo koji je primarni klupski cilj. Kada pogledamo prošlu polusezonu i sjetimo se da smo govorili o jednom igraču kojega bi bilo lijepo „lansirati“ među prvotimce, a sada ih je baš puno „gore“ i dobivaju šansu. S druge strane, ima nas u B momčadi jako malo, najviše 14 igrača plus dva vratara i na to se moramo priviknuti. Koristit ćemo i neke aktualne juniore, drugačije trenutno ne možemo, ističe trener Osijeka II.

Novo iskustvo za sve

Osječani su jesenas u 15 odigranih utakmica ostvarili 5 pobjeda uz 3 remija i 7 poraza, što je bilo dostatno za deseto mjesto na ljestvici. Kako će biti na proljeće, teško je prognozirati…

Ovo je novo iskustvo za sve nas. Kao i do sada, ići ćemo od utakmice do utakmice, nastojati izgledati što ozbiljnije, bez obzira na smjer u kojem se Klub odluči ići na ljeto jer ga, ipak, predstavljamo. Osobno neću dopustiti nikakvo opuštanje, ni sebi, niti svojim suradnicima, pa tako ni igračima.

Na startu će Osijek II gostovati u petak kod Grobničana u Mavrincima kod Rijeke, a stručni stožer ne može računati na kartonirane Verhasa i Ivića te ozlijeđene Jozića, Zahirovića i Stokića.

Oni su iskusnija momčad, kod kuće dosta nezgodni za svakoga protivnika. Kolega Stilinović ih je sigurno dobro pripremio i sve će učiniti da nas dobiju. No, motiva nam ne nedostaje, idemo  vidjeti gdje smo trenutno i koliko možemo, zaključio je Kurtović.