Osijek II je pokazao vrlo dobru igru protiv Bjelovara u 20. kolu SuperSport Druge nogometne lige i zasluženo slavio s 2:1.

Veliku borbenost i zalaganje pokazali su mladi nogometaši Osijeka II u prvenstvenom ogledu SuperSport Druge lige s Bjelovarom. Nagrađeni su bodovima u Gradskom vrtu, koje su posve zaslužili posebno prezentacijom u drugom poluvremenu. Do rezultatskog su preokreta došli doslovno u posljednjim sekundama susreta kada je Bjelivuk izbio loptu na polovicu Bjelovarčana kojima od centra terena bježi Svraka, ulazi u kazneni prostor i vrlo precizno pogađa donji lijevi kut za konačnih 2:1. Sve do 39. minute bila je to sasvim mirna utakmica, bez nekih većih uzbuđenja u oba šesnaesterca. I onda je Bjelovar poveo iz jednog prekida. Nakon ubačaja iz kuta i velike gužve pred vratima Osječana, Marić nije uspio otkloniti opasnost i loptu je praktički s gol-linije u mrežu doslovno „ugurao“ Glavina. Prije toga je iz jedne kontre nešto više u našoj momčadi mogao učiniti Vrbanac, ali se dobro snašao gostujući vratar Iličević koji je pravovremeno istrčao i otklonio opasnost.

Zahirović i Svraka zabili za preokret

U 64. minuti lijepu je šansu za izjednačenje imao Zahirović. Pucao je s desetak metara, ali nije uspio pogoditi okvir vratiju. No, samo četiri minute kasnije bilo je 1:1. S desne strane ubacio je Vrljić, Bjelovarčani su tek nakratko loptu izbacili, ali samo do Tankosića koji asistira agilnom Zahiroviću, a ovaj iz blizine pogađa donji lijevi kut. Nedugo zatim opet je zapaženi Vrljić idealno pronašao Barišića koji sam ulazi u šesnaesterac, međutim, ipak ne zabija „zicer“ za vodstvo Bijelo-plavih. Prigodu je na drugoj strani imao Pranjić čiji je udarac Marić odlično obranio. I onda je u posljednjem napadu Osječana došlo do već opisanog pogotka Svrake za veliku radost Kurtovićevih izabranika. Spomenimo i to da je nakon duže stanke zaigrao osječki prvotimac Cvijanović iza kojega je uspješan proces rehabilitacije nakon teže ozljede i operacije prednjih križnih ligamenata. Za Osijek II su igrali: Marić, Vrljić, Stanušić, Bjelivuk, Cvijanović (od 31. Zahirović), Vrbanac, Galušić, Ivančan, Marković, Tankosić (od 78. Lugarić) i Barišić (od 82. Svraka).