Ovoga je ponedjeljka s pripremama započela B momčad osječkog nogometnog prvoligaša koja će sljedeće sezone igrati u Trećoj hrvatskoj nogometnoj ligi Istok.

Kao što je poznato, trener je Tomislav Štajnbrikner koji će na raspolaganju imati uglavnom mlade igrače, izlazne juniore, nadarene kadete kojima će uskoro krenuti juniorski staž, uz nekolicinu prvotimaca. Od starijih igrača na prvom su treningu bili doskorašnji kapetan bijelo-plavih Hrvoje Kurtović, Tomislav Radotić i Mislav Leko koji imaju profesionalne ugovore s NK Osijekom, a nisu u kombinacijama za prvu momčad.

- Imali smo 23 igrača na prvom okupljanju. Bit će tu prilično velike fluktuacije igrača, što ćemo uskladiti sa Školom nogometa i našim profesionalnim pogonom. Prvenstveni je cilj B momčadi razvoj mladih igrača, pa će šansu prvenstveno dobiti igrači koji izlaze iz juniora, pojedinci koji su bili na posudbama u nekim drugim sredinama i oni koji svojim potencijalom u mlađim kategorijama skrenu pozornost na sebe. Protivnici u trećeligaškoj konkurenciji nisu nimalo bezazleni, imat ćemo puno jakih i dobrih utakmica, a to će mladim dečkim svakako dobro doći, rekao je Štajnbrikner.

O Zoranu Zekiću će ovisiti koga će u datom trenutku proslijediti Štajnbrikneru od onih koji je ne budu u prvom planu među prvotimcima ili ne mogu igrati, primjerice zbog kartona, odnosno ako su procesu povratka na teren nakon duže stanke zbog ozljeda.

- Sve ćemo, naravno, dogovarati s kolegom Zekićem i on će odlučiti koga će nam staviti na raspolaganje kada za to dođe vrijeme. Bit će to, dakle, neki prekobrojni seniori kojima je također važno da imaju što više utakmica u nogama, dodao je „Štaco“.

Prvenstvo u Trećoj HNL Istok počinje 28. kolovoza, a krajem ovoga mjeseca trebao bi održan Plenum klubova koji će se natjecati zajedno s Osječanima. Tada će biti poznat i raspored gdje će, i protiv koga, Osijek II krenuti u borbu za trećeligaške bodove. Do tada će bijelo-plavi odigrati i 7-8 prijateljskih utakmica, a moguće je i sudjelovanje na nekim turnirima.