Borbena i angažirana utakmica Osijeka i Rijeke odigrana je na Gradskog vrtu, a mreže su mirovale te svakoj momčadi pripada po bod. Bijelo-plavi su prikazali veliku požrtvovnost, no zabrinjava podatak da je ovo treći susret bez postignut pogotka.

 

Osijek je prvi zaprijetio, no udarac Škorića, nakon ubačaja Barišića, išao je točno u vratara Prskala. Rijeka je imala priliku već minutu kasnije, ali Balaj nije iskoristio kiks Mikulića. Nakon toga se dogodilo zatišje, uz veliku borbu u sredini. Domaći nisu uspijevali proturiti upotrebljivu loptu za danas najisturenijeg igrača, Sashu Aneffa, ali su zato vrlo dobro stajali u obrani te nisu dozvoljavali niti upotrebljive lopte za riječki napadački dvojac.

Tako se nastavilo do kraja poluvremena, a vrijedi spomenuti tek pokušaj Peroševića u posljednjoj minuti, no njegov volej je Prskalo obranio. Tako se na odmor otišlo bez pogodaka, uz puno zalaganja, no i bez ijedne ozbiljnije situacija pred golom, bilo Osijeka, bilo Rijeke.

Najbolja prilika na susretu pripada Rijeci, a došla je u 54. minuti. Bradarić je pokušao iz slobodnog udarca, i to kraj živog zida, a lopta je pogodila vratnicu, dok u nastavku akcije Tomasov šutira loše. Osijek je malo živnuo u 66. minuti, kad Aneffa, koji nije mogao doći do izražaja, mijenja aktivniji Mešanović, a nakon toga je dodatnu živost unio i Glavaš, koji već u prvom kontaktu ima dobru situaciju, ali komplicira.

Rijeka je u posljednjih 15-ak minuti "dodala gas", no i dalje nisu dolazili do prave prigode. Domaći su imali nekoliko pokušaja izlaženja u kontru, no bez kvalitetne izvedbe, i tako je ovaj susret završilo bez pogodaka, no i bez pravih prigoda za pogodak. Na kraju oba trenera trebaju biti zadovoljni ovim "ulovom". Rijeka je u situaciji gdje teško može ostati bez drugog mjesta, dok bi Osijeku ovaj bod mogao puno značiti u borbi za izbjegavanje dna.

Vezane vijesti: