Goričani imaju dva boda zaostatka za Bijelo-plavima koji pak žele preskočiti Lokomotivu i zadržati korak s Rijekom.

Na red je došlo posljednje gostovanje Bijelo-plavih u ovoj nogometnoj jeseni. Ono nam donosi susret s Goricom koja je odmah iza našeg prvoligaša na prvenstvenoj ljestvici i zaostaje dva boda za nedjeljnim suparnikom. Stoga i ovaj dvoboj možemo okarakterizirati jednim od derbija 17. kola, nakon subotnje utakmice u kojoj su snage odmjerili Rijeka i Lokomotiva (3:0). Računica je posve jasna i sigurno je da Goričani silno žele pun pogodak protiv Osijeka kako bi nas uspjeli preskočiti, no ništa manji nije motiv ni Zekićevih izabranika…

Za što bolji plasman na kraju jeseni

Osječani se ne zadovoljavaju trenutnom pozicijom i žele bolji plasman na kraju polusezone. Da bi ga i ostvarili potrebno je uspješno odraditi preostala dva ovogodišnja ogleda u HNL-u. Ovaj prvi ima dodatnu težinu jer je riječ o izravnom protivniku u borbi za Europu, a ne zaboravljamo ni poraz kojega smo doživjeli od Gorice u Gradskom vrtu. Ako su oni mogli slaviti na našem terenu, jasno je da i mi imamo pobjedničke ambicije kada im dolazimo u goste. Nema tu nekakvog posebnog kalkuliranja, Osijek ide na sva tri boda, ne samo da bi odmaknuo Jakirovićevoj momčadi, nego i preskočio „Lokose“ i zadržao korak s drugoplasiranom Rijekom.

Kvartet velikogoričkih aduta

Ima Gorica kvalitetu, ima u svojim redovima i ponajboljeg ligaškog strijelca u svojim redovima, ubojitog Poljaka Zwolinskog koji je jedan od svojih osam pogodaka postigao i u našem „dvorištu“. Uz njega se posebno ističe Nigerijac Atiemwen s dva gola manje i nekoliko vrlo lijepih asistencija. Odličnu sezonu ima i vratar Kahlina što je pokazao i u gradu na Dravi, dok je u obrani još jedan Nigerijac Oboabona koji ima respektabilna 44 nastupa za reprezentaciju svoje zemlje. Taj je kvartet u redovima najugodnijeg iznenađenja Prvenstva svakako i kičma dobro posloženog i izbalansiranog sastava koji će se suprotstaviti Osječanima.

Izostaje samo Ćavar

Nama je, pak, važno da se protiv Rijeke i Hajduka u posljednja dva nastupa nitko nije ozlijedio, a nema ni bolesnih. Iz kombinacija izostaje jedino „požutjeli“ Ćavar, dakako i već dugo odsutni Ejupi, dok su svi ostali na raspolaganju stručnom stožeru. Bočkaj i Henty su se u srijedu na najbolji način vratili u početnu jedanaestoricu dobrom igrom i golovima, očekujemo da se i oporavljeni Mudražija vrati u formu u kojoj je bio prije ozljede, a svakako bi nam dobro došao konkretni napadački učinak Marića i Bobana. U momčad se vraća i Janža čiji je izostanak uvjetovao potragu za alternativnim rješenjima na lijevom boku. Sada Zekić više ne mora „kemijati“ razmišljajući koga poslati na travnjak, u borbi za nove, opet iznimno važne bodove.