Osijek II i Hajduk II odigrali su zanimljivu utakmicu s puno prigoda na obje strane, ali su mreže ostale netaknute.

Vrlo zanimljivu su utakmicu odigrali nogometaši Osijeka II i Hajduka II u derbiju 8. kola Druge hrvatske lige. Možda to ne bi zaključili oni koji su na kraju doznali isključivo rezultat (0:0). Međutim, svi koji su gledali ovaj dvoboj vjerojatno će se složiti da je krajnji ishod mogao biti potpuno drugačiji, s puno postignutih golova na obje strane. Šansi je, naime, bilo napretek u oba šesnaesterca.

Baš je bilo puno prilika, a eto dvije najefikasnije momčadi u Ligi odigraju bez pogodak. A moglo je, recimo, biti 5:5 i ne bi bilo nerealno s obzirom na sve one izgledne situacije. Svakako bih volio da je više ovakvih utakmica u kojima i suparnik ima posve otvoren gard. Dobro je to iskustvo za naše dečke jer nam je razvojni proces najvažniji, plasman je ipak manje bitan, rekao je trener Osječana Igor Tolić.

Osječani i dalje treći

Najbolje šanse za domaćina propustio je Ilić, dvije u prvom i jednu u drugom poluvremenu, a pred vratarom Matijašem puno više su još mogli učiniti Benić i Kulenović. Vrlo dvojbena je ostala situacija iz četvrte minute kada je u kaznenom prostoru gostiju zaustavljen Todorov jer se s tribina činilo da je to (nedosuđeni) jedanaesterac za Osijek II. Naš je drugoligaš igrao u sastavu: Barešić, Magdić (’68. Stanić), Gačić, Barišić, Todoroski, Benić, Soldić, Ilić, Todorov (’58. Krajinović), Kulenović (’58. Beljo) i Dago. Na prvenstvenoj ljestvici vodi Šibenik s 21 bodom ispred Orijenta koji ima 15, dok su Bijelo-plavi i dalje na trećem mjestu s 14 osvojenih bodova koliko imaju i Rudeš i Sesvete.

Foto: Davor Javorović/PIXSELL